When Pigs Fly – NetEnt i sitt esse!

When_Pigs_Fly_newgame_3When Pigs Fly är verkligen en slot av den typen som man bli glad av och man ser direkt att det är NetEnt som haft sina finurliga och konstnärliga fingrar med i detta spel!

Man blir glad så fort man öppnar upp spelet och underhållningsvärdet är mycket högt! Häng med på vår recension, så ska du få se vad detta spel har att bjuda på!

Kul tema!

imagesFöga förvånande så möts vi här av flygande grisar, men inte nog med att de flyger – de tar oss ut i rymden! Att flyga runt med grisar i rymden är ju inte något som man gör varje dag, så det är ett tema som vi verkligen ger tummen upp för!

Symbolerna i spelet kommer i form av grisarna, en hjälm med vingar, BAR, J, A, Q, 10, K, en rosafärgad WILD, spelets logga och ett gäng gröna frågetecken.

Färgerna och grafiken är väldigt fint och gulligt samtidigt som det är oerhört välgjort ända ut i fingerspetsarna, så det är inte svårt att tycka om detta tema!

Spännande upplägg

When Pigs Fly är inte som alla andra slots, minsann! Det märker man direkt när man tar sig en titt på hur det förhåller sig med vinstlinjerna i spelet. Istället för de vanliga 10 vinstlinjerna kan man här istället vinna på hela 3125 olika sätt!

Så, hur fungerar då alltsammans? Jo, det är på det viset att i When Pigs Fly så är det i freespinsläget som saker och ting händer, då detta spel inte har ett vanlig freespinsläge, utan det är verkligen häftigt att se vad man hittat på här, men mer om det nedan!

I början av spelet spelar man med en spelplan där hjul 1 har 1 rad, hjul 2 har tre rader, hjul 3 har fem rader, hjul 4 har tre rader och hjul 5 har en rad. Raderna utökas varje gång du vinner, vilket gör att den totala mängden rader på de 5 hjulen blir 5, vilket alltså bildar ett 5×5- nät på spelplanen.

Det är detta som gör att vinstvägarna kan bli så många, trots att man börjar med endast 45 olika sätt att vinna.

Så spelar du

Man kan själv justera insatsnivån mellan 1 och 10 och man kan även justera myntvärdet mellan 0.10 och 2.00. Man kan med andra ord satsa allt mellan 5 kronor och upp till 1000 kronor per snurr, vilket gör att denna slot passar olika typer av plånböcker och spelare.

Spelets wild är lätt att se då den är rosafärgad med texten WILD. Den ersätter alla andra symboler och dyker upp på hjul 2, 3, 4, och 5. Som i andra slots så ersätter wildsymbolen andra symboler för att på så sätt öka dina vinstchanser, så se till att hålla ögonen på denna symbol!

Freespins och re-spins i massor!

Den spelfunktion som gör att detta spel sticker ut i mängden är freespinsläget. Då spelet saknar ett bonusspel så är det kul att se att NetEnt lagt så mycket krut på att skapa ett extra kul freespinsläge istället, tycker vi!

Här är det ingen särskild scatter som man behöver hålla ögonen på, utan det fungerar istället som så att du får en re-spin för varje gång du vinner. När man vinner så förändras spelet genom explosioner som banar väg för två nya positioner. Med dessa fäljer två nya symboler, vilka hjälper dig till vinst när hjulen slutar snurra.

when-pigs-fly-topFöljande gäller för re-spins:

1 re-spin = 135 sätt att vinna

2 re-spins = 405 sätt att vinna

3 re-spins = 675 sätt att vinna

4 re-spins = 1 125 sätt att vinna

5 re-spins = 1 875 sätt att vinna

Bonusar och freespins på When Pigs Fly

Ett populärt spel som detta kan man alltid se fram emot att få bonusar och freespins på, så det kommer du inte att behöva leta länge efter! Kolla här hos oss innan du väljer vilket casino du ska spela på, så att du har koll på var du kan få ut mest bonus och freespins på just When Pigs Fly!

Slutord

Detta är en riktigt kul slot där vi måste säga att NetEnt lyckats riktigt  bra med att leverera ännu en gång!

Det må verka aningen krångligt med mycket att hålla reda på med detta spel, men i själva verket är det inte alls komplicerat när du väl testar på spelet. I själva verket är det annorlunda upplägget faktiskt riktigt kul! Testa alltid en gratisomgång, eller två innan du satsar riktiga pengar!

Info om spelet

 • Spelleverantör: NetEnt (Net Entertainment)
 • Lansering: Juli 2016
 • Finns i mobilen: Ja
 • Antal hjul: 5
 • Antal rader: 5
 • Antal vinstlinjer: 3125 vinstvägar
 • Tillgängligt i mobil: Ja
 • Freespinsläge: Ja
 • Lägsta insats: 5 kronor
 • Högsta insats: 1000 kronor
 • Progressiv jackpott: Nej
 • Maxvinst: 481 200 mynt / €96 240
 • RTP: 97 %

[yasr_overall_rating]

18+ år | Spela ansvarsfullt | stodlinjen.se | Villkor & regler gäller för alla bonusar!